Британдық диетологтар жүрек-тамыр жүйесінің денсаулығын сақтау үшін қажетті ең пайдалы өнімдердің тізімін жариялады деп жазады Stan.kz.
Дәрігерлері жүрек үшін ең пайдалы 5 тағамды атады. Жүрекке шабуылдың басты себебі – жүрек бұлшықетіне қан ағымының жетіспеуі. Сарапшылар барлық астық өнімдерінің күнделікті бөлігі әр түрлі жүрек ауруынан өлім қаупін азайта алатынын атап өтті. Дәрігерлер жүректің басты жауы – жинақталған кезде қан тамырларының қабырғаларында жиналатын холестерин болып табылады деп санайды.
Нәтижесінде жүректің ишемиялық ауруы дамиды, бірақ талшыққа бай тағамдарды тамақтандыру аурудың даму қаупін азайтуы мүмкін. Дәрігерлердің айтуынша, дұрыс тамақ холестеринді сіңіруге кедергі келтіретін ас қорыту жолында арнайы «гельді» құрайды. Холестеролды 5% -ға төмендету үшін дәрігерлер тәулігіне 130 грамм бұршақты қолдануға кеңес береді.
Жүректің жұмыс істеуі үшін пайдалы өнімдердің тізімінде қан қысымын бақылайтын калийі бары тағамдар. Аптасына төрт рет тамақтануға болатын балық пайдалы болып шықты, сондай-ақ диетологтар қоңыр күрішті, бидай ұнының макаронын, қара бидай ұнын, сұлы мен квининаны ұсынды.