Италия өмір сүру ұзақтығы бойынша көшбасшылардың бірі. Ер адамдар орташа есеппен 81 жасқа дейін, әйелдер 85 жасқа дейін өмір сүреді. Оның себебі - дұрыс және сапалы тамақтанудан екені айтылды, деп жазады Stan.kz.
Италиялықтардыңдиетасы ақуызға, фолий қышқылына, антиоксиданттарға және А және Е дәрумендеріне бай. Диетологтар ағзаның жасын мүмкіндігінше ұзартқысы келетіндердің бәріне таңертең сүт өнімдері, шөптер, салат және жаңа сығылған грейпфрут шырынын ішуге кеңес береді.
Таңғы астан басқа, қызыл грейпфрут шырыны мен бір жаңғақ денені С дәрумені, омега-3 май қышқылдары, кальций, антиоксиданттар мен минералды тұздармен қанықтырады.
Диетологтар сонымен қатар диетаға салмақтың әр килограмына кем дегенде 1,1 грамм ақуызды енгізуді ұсынады. Бл диетаны ұстаған адамға бұлшықет массасын ұстап тұруға мүмкіндік береді.