Мамандар мандариннің түрлерін қалай ажыратуға болатынын айтты, деп хабарлайды utro.ru-ге сілтеме жасаған Skifnews.kz ақпарат порталы.
Иіске мән берудің қажеті жоқ
Мандариндерді сатып алу кезінде олардың пішіні мен түсіне мән берген абзал. Цитрусты жемістерді бозғылт немесе қара дақтармен алмаңыз. Егер мандариндер тым жұмсақ болса, оның бұзылғанын білдіреді.
Мандариндердің түсі сарғыш немесе қызғылт түсті болуы керек. мандариндердің иісі мен жасыл жапырағы болуы - сапасының жоғарылығын білдірмейді.
Мандариннің түрлерін қалай ажыратуға болады?
Танжариндер - ұсақ, қызғылт-сары және тұқымсыз, жалпақ.
Клементиндер - ашық-қызғылт сары, тұқымы бар, қабығы оңай ашылады.
Ең тәттілері минеолдар - оларды аршып алу қиын.
Сатсума - ашық-қызғылт түсті және қабығы жұқа болады, тұқымсыз.